Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и ученици засадиха дръвчета в парк „Юнак“

31 март 2023 12:19, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 671
Стефан Радев и ученици от ОУ "Христо Ботев"-Сливен

Кметът Стефан Радев и седмокласници от Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен засадиха дръвчета в парк „Юнак“. Акцията е по повод предстоящата Седмица на гората. Бяха засадени общо четири вида туя, бреза, ела и др. и поставени табелки пред тях. Кметът подари на всички ученици декоративни растения, които да отглеждат сами в домовете си, а на техния преподавател по география Станимир Трифонов – сборник с 365 занимателни игри на открито, свързани с природата.

„Традиционно правим залесителни кампании. Радвам се, че ученици се включват в тях, защото така се увличат по дейности, свързани с опазване на природата и създаване на по-благоприятна околна среда“, каза кметът. Откакто той и екипът му са в управлението на общината, са засадени над 1 000 дръвчета.

Зоната, в която се състоя акцията, е част от парк „Юнак“, където бе изградена новата улица. Предстои Общината да извърши дейности по благоустрояване на пространството около църквата. „Радвам, че районът придоби нов облик и ще привлича повече посетители и любители на спорта“, допълни Стефан Радев.

Директорът на общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ Даниела Йорданова заяви, че тази година мотото на Седмицата на гората е „Довери се на лесовъда“.

„Децата са тези, които след нас ще се грижат за българската гора и опазването на горското богатство. Много е хубаво, когато дете засади дърво и се учи да помага на природата “, каза тя.

Снимки

Стефан Радев и ученици от ОУ "Христо Ботев"-СливенСтефан Радев и ученици от ОУ "Христо Ботев"-Сливен