Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пети национален ученически конкурс „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“

08 април 2023 11:57,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 311
Захарий Стоянов

За пети пореден път Областна администрация Сливен се включва в организирането на Националния ученически конкурс „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“.

Инициатор за провеждането на конкурса е г-жа Димитринка Петкова, бивш заместник-областен управител на област Сливен. Съорганизатори на проявата са Областна администрация Сливен, Регионално управление на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен.

Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

Срокът за изпращане на ученическите творби е 30 май 2023 г.

Адресът за изпращане на конкурсните творби е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3.

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2023 г. Награждаването на победителите ще бъде на 6 септември, Деня на Съединението на България, в село Медвен, в рамките на Петите Захари-Стоянови четения.

Условията и подробности за конкурса ще намерите в прикачения файл.

Файлове

регламент за конкурса [16.6KB]

Microsoft Word Open XML Document