Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дарованията от НУФИ „Филип Кутев“ възхитиха публиката в Сливен

08 април 2023 16:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 354
sn-1

Учениците от Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ създадоха истински празник за многобройните си почитатели в Сливен. Дарованията от известното и зад граница учебно заведение в Котел изнесоха блестящ концерт в зала „Сливен“ по покана на Общината. Зрителите се насладиха на солови и хорови вокални изпълнения, на танци с богата хореография, на майсторството на виртуозни инструменталисти. На фона на декори с мотиви от традиционните котленски килими, участниците в спектакъла се раздадоха за публиката, а тя ги награди с продължителни аплаузи за бис.

НУФИ – Котел е създадено през 1967 г. като първото в България и на Балканите училище за изучаване на фолклорни изкуства. В него работят отлични преподаватели, които създават високи стандарти за качествено обучение. Значима част от утвърдените имена във фолклорното изкуство в миналото и днес – изпълнители, композитори, университетски преподаватели, са негови възпитаници. Част от тях са от Сливен или са свързани със Сливенския край.

Концертът в Града под Сините камъни бе подарък от Общината в навечерието на Лазаровден и Цветница. Събитието е част от Великденската празнична програма.

Снимки

sn-2sn-3sn-4sn-5sn-6sn-7sn-8sn-9sn-10sn-11