Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Концерти, работилница за боядисване на яйца и Света литургия в Сливен – част от Великденската програма

10 април 2023 15:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 390
Velikdenska programa

В навечерието на Възкресение Христово съвместен Великденски концерт ще изнесат пред жители и гости на Сливен Симфоничният оркестър и децата от проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Сценичната изява ще се състои в зала „Сливен“ на 12 април. Началото е от 18.30 ч. Билети могат да бъдат закупени от касата на залата.

Проявите тази седмица продължават с боядисване на великденски яйца на 13 април. Традиционно то ще се състои до сградата на Общината и ще започне в 12 ч. В него ще се включат представители на Регионалния исторически музей в Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, на Националния музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ и др.

Точно в полунощ, на 15 април, събота, в Катедрален храм „Св. Димитър“ ще започне Великденската света литургия.

Навръх Великден, 16 април, жители и гости на града ще имат възможност да се включат в общоградско веселие с участието на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. То ще се състои пред Общината от 11.30 ч.

Организатор е Община Сливен.