Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проф. Пламен Джуров и маестро Георги Калайджиев се срещнаха с областния управител

11 април 2023 16:29,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 230
срещата при областния управител днес

Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на проекта „Музиката вместо улицата“ маестро Георги Калайджиев и директорът на Симфоничен оркестър Сливен Кремена Оксенкруг се срещнаха с областния управител Минчо Афузов днес, ден преди очаквания с нетърпение Великденски концерт на сливенските симфоници.

Концертната проява утре е забележителна не само заради програмата, включваща монументалната „Стабат Матер“ от Перголези, Концерт за цигулка N 3 от Моцарт и Симфония в ре мажор от Салиери, но и заради съвместното музициране, под диригентската палка на проф. Джуров, на оркестрантите от Симфоничен оркестър Сливен и младите таланти от проекта „Музиката вместо улицата“. На пресконференция днес всички участници в предстоящото музикално събитие бяха единодушни, че съвместната работа на сцената на зала „Сливен“ се е оказала вълнуваща, вдъхновяваща и професионална, и че подобни срещи на подрастващите музиканти с опитни инструменталисти - като тези от сливенския оркестър, задълбочават мотивацията и музикалната интелигентност на децата от проекта.

По време на срещата в Областна администрация стана ясно, че Община Сливен се е ангажирала да продължи с финансовата си подкрепа за проекта на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. От своя стана областният управител г-н Афузов заяви своята готовност да съдейства логистично и на високо държавно ниво на проекта „Музиката вместо улицата“ и Симфоничен оркестър Сливен, в мисията им да утвърждават мястото на класическата музика в културния живот на града и региона.