Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

195 участници вече са записани за колоездачното състезание за купата „Милко Димов и Илия Кръстев“

12 април 2023 17:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 305
Снимка: архив на Община Сливен /2022 г./

Петнадесетото издание на колоездачното състезание - изкачване на връх Българка за купа „Милко Димов и Илия Кръстев“ ще се състои на 14 април в Сливен.

 

Участниците ще потеглят в 12 часа от централния площад „Хаджи Димитър“ по ул. „Раковски“ и ул. „Ел. Багряна“. Острият старт ще е в местността Селището. Финалът за състезателите от възрастовите групи на момчетата, момичетата и девойките ще е на чешмата в местността Абланово. Колоездачите от останалите възрастови групи ще финишират на връх Българка.

Награждаването ще започне в 14,30 часа, отново на площада.

 

Традиционната за Сливен спортна проява и този път се радва на голям интерес. До момента са се записали 195 участници, сред които и 18 любители, от София, Пловдив, Троян, Казанлък, Бургас, Варна, Разград, Свиленград и др.

 

Състезанието се провежда в памет на най – известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатори са Колоездачен клуб „Сините камъни“, с подкрепата на Община Сливен.

 

Във връзка със събитието, маршрутът по състезателното трасе от местността Селището до връх Българка ще е затворен от 11,30 до 14,30 часа. В този участък за безопасното протичане на състезанието ще се грижи „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен.