Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен участва в Международното изложение „Културен туризъм“ 2023 във Велико Търново

21 април 2023 13:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 385
Сливен на изложението в Търново

И тази година Община Сливен е част от Международното изложение "Културен туризъм", което се провежда в старопрестолната столица Велико Търново от 20 до 23 април 2023 г. Нашият вековен и красив град е със собствен щанд, представен от заместник-кмета по икономическо развитие Стоян Марков и екипа на Крепост Туида.

Още през първия ден, щандът на Община Сливен беше посетен от заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева, кмета на Велико Търново Даниел Панов и група от официални гости, чуждестранни посланици и представители на чуждестранни делегации.

Гостите на нашия щанд бяха посрещнати с известните вкусни сливенски милинки и великолепните вина на сливенски винопроизводители и се запознаха с дестинацията „Пътят на виното в Сливенския край“.

„С това наше участие желаем да затвърдим позициите на Сливен като привлекателна туристическа дестинация, с богата история, културни и природни забележителности. Мотото ни е „Сливен – изживей историята, почувствай природата”. Представяме се освен с културното и историческо наследство, също с природните забележителности в Природен парк „Сините камъни“, вкуса на Сливен и нашите милинки, „Пътят на виното в Сливенския край“ с великолепните ни вина, местата ни за приятна нощувка и добра храна, както и много други продукти, които носят марката Сливен“, каза Стоян Марков.

Той подчерта, че на изложението има възможност за участие в различни тематични конференции, да се осъществят контакти с туроператори, да се обменят добри практики с колегите от другите общини-участнички от цяла България.

„Имаме възможност да обсъдим проблемите и качеството на туристическото предлагане, възможностите за взаимодействие между бизнеса, общините и държавата, да представим Сливен и да сверим часовника си, като видим как и къде стои града ни в момента на туристическата карта на България. Във Велико Търново има щандове на много активни туристически общини от цяла България, като се тръгне от Златоград до Русе и от Кюстендил до Созопол. На този туристически форум се събират севера и юга на България“, допълни още Стоян Марков.

Общината продължава да популяризира кампанията „Стани приятел на Сливен“. „Привлякохме за приятел на Сливен посланика на Република Корея Ли Хо-шик, който остана впечатлен от видяното на нашия щанд и както той сам каза опиянен от великолепното сливенско вино“, каза още Марков.

Както най-нова дестинация в културния туризъм – Крепостта „Туида“, днес екипът представя туристическия продукт „Сливен – изживей историята, почувствай природата”. Пътеводителят „Пътя на виното в Сливенския край“ е номиниран в категорията „Най-интересни туристически издания“ на десетото издание на Националния конкурс READ&TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ“). Селектирането и представянето на номинациите от Националния конкурс, ще бъде направено от журито в рамките на програмата на Международното изложение „Културен туризъм 2023” във Велико Търново от 20 до 23 април т.г. Наградите в отделните категории ще бъдат връчени на заключителната официална вечер на най-престижния форум за културен туризъм в България.

В 18-то издание на форума участват над 50 изложители от цяла България – 28 общини от страната, туроператори, турагенти, сдружения, производителите. Те представят туристическия продукт на своите региони – историческото богатство, фестивалите и културните събития, фолклорните и народни празници, кулинарията, винарството и др. Гостуват също Румъния, Южна Корея, Северна Македония, Йордания, Индия и Палестина. Организатори на изложението са Община Велико Търново, Общинската туристическа агенция и Министерството на туризма.

Снимки

Сливен на изложението в ТърновоСливен на изложението в ТърновоСливен на изложението в ТърновоСливен на изложението в Търново