Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора и дирекция „Бюро по труда” стартират дейности по превенция на трудова експлоатация

24 април 2023 11:55, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 293
превенция трудова експлоатация

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен съвместно с дирекция „Бюро по труда” - Сливен, стартират целенасочени дейности по превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и принудителен труд.

В тази връзка се организират поредица от фокус групи с безработни младежи до 29 години и продължително безработни лица, с основна стратегическа цел повишаване на информираността на търсещите работа относно механизмите на въвличане в трафик на хора и начините за предпазване от попадане в трудова експлоатация и принудителен труд.

По линия на стимулиране на гражданската активност за разпознаване и докладване на престъплението трафик на хора, на 26 април 2023 г. /сряда/ от 10:30 ч., Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен ще се включи и в трудова борса организирана от дирекция „Бюро по труда” - Сливен във „Военен клуб” - Сливен.

По последни данни на Еврпейската комисия въпреки постигнатия напредък в борбата с трафика на хора, престъплението продължава да бъде сериозна заплаха в Европейския съюз (ЕС) и всяка година са застрашени хиляди хора. Експлоатацията на труда засяга 15 % от всички жертви на трафик в рамките на ЕС, като все по-голям брой жертви остават неоткрити. При трафик на работна ръка високорискови среди могат да бъдат: селското стопанство, строителството, хотелиерството, услугите за почистване, горското стопанство, текстилният сектор и секторът на облеклата, производството на храни.