Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо се дава лична информация при регистрация в Инбет

15 май 2023 07:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 674
Защо се дава лична информация при регистрация в Инбет

Ако сте създавали някога профил в бетинг платформа, то със сигурност знаете, че тя изисква личните ви данни. Те са стандартни, но все пак всеки е нормално да се поинтересува на какво се дължи този факт. Същата е процедурата и за регистрация в Инбет, които са един от най-бързо набиращите популярност сайтове от този тип у нас. Точно заради това ще се спрем по-подробно на този въпрос и ще ви разкажем за процеса по събиране на лична информация и защо следва да сте внимателни с него.

С течение на времето и подобряването на технологиите, по - голямата част от букмейкърите се ориентираха към преместването на платформите си в онлайн пространството. За да може дадено лице да се възползва от опциите, които определен сайт от този тип предлага, регистрацията е стандартен и естествен процес. Той представлява поредица от въпроси, засягаща личните данни на лицето. Това е процедура, която се прави с цел представяне и потвърждаване на личността, стояща зад дадения профил. При нея се събира информация като име, адрес, ЕГН, пол и други. Всички тези данни използваме навсякъде и при всяка наша регистрация, така че няма да ви създаде трудност да попълните формуляра за създаване на акаунт в сайта на Инбет. След създаването на профил обаче идва моментът, в който трябва да бъдеte верифицирани и където именно се появява разликата с други регистрации в онлайн пространството.

Главната причина, поради която се изисква верификация са законовите разпореждания в страната ни, които изискват всеки клиент, който използва бетинг сайт да бъде на минимум 18 - годишна възраст. Процесът на верификация става чрез изпращането на снимка на документ за самоличност, дори на два, като така доказвате, че подадените данни са именно ваши и сте пълнолетни. Ето тук нещата стават притеснителни за мнозина и идва специфичният момент. Поради ограниченията, наложени на лицензираните оператори, онлайн верификацията е абсолютно задължителна, и не може да бъде изместена.

Букмейкърът има право да провери и използва личните данни, предоставени от лицето, само на територията на платформата. Това означава, че могат да бъдат наблюдавани предпочитанията на играча и съответно да се предлагат бонуси спрямо водещите им интереси.

България, като страна членка на ЕС, има предимството личните данни на населението да са защитени от GDPR. Ако прегледаме лиценза на Инбет детайлно, можем да забележим, че законът посочва строгото забраняване на предоставянето, на какъвто и да е тип информация на трети лица. Именно тук идва въпросът, какво точно се случва с нашите лични данни при регистрация? След регистрация, информацията се трансферира директно в защитени сървъри и повече не се използва. За да може сигурността да бъде гарантирана, букмейкърите работят с най - добрите техници, които успяват да им предложат най - високо ниво на сигурност. Доказателство за сигурността, която може да бъде предложена е статистиката на атаки върху социалните мрежи през последното десетилетие. Броят на атакувани букмейкъри е нулев. Освен това лицензът е гаранция за сигурност.

 

Както виждате, можете да бъдете спокойни, когато правите своята регистрация в сайта на Инбет, защото те се грижат за вашите лични данни и имат задължението да го правят. От вас се изискват минимални усилия и предоставяне на основна информация, след което от тяхна страна, вие ще получите достъп до всички услуги, които са налични в сайта им. Сделката е повече от добра, така че няма какво да се чудите повече.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg