Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинската Детска млечна кухня разширява обхвата си с пунктове в селата Гергевец, Камен и Желю войвода

24 април 2023 16:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 251
Detska mlechna kuxnq

Детска млечна кухня към Община Сливен разкрива раздавателни пунктове в селата Гергевец, Камен и Желю войвода. Те ще заработят от 2 май и ще се намират на първия етаж в сградата на съответното кметство.

Желаещите да получат храна за децата си в новооткритите раздавателни пунктове, могат да направят заявка на място на 27 април, както следва:

- село Гергевец от 12.35 до 12.45 часа;

- село Камен от 13.00 до 13.10 часа;

- село Желю войвода от 13.20 до 13.30 часа.

В началото на февруари т.г. Общината разкри първия раздавателен пункт извън Сливен - в село Самуилово. Това се случи в отговор на нуждите и удобството на родители от селото и близките населени места.

„Разкриването на допълнителни пунктове в част от селата, е крачка към надграждане на услугата, която предлагаме. С нея улесняваме значително родителите, които са ангажирани и нямат възможност да пътуват всеки ден до града“, коментира кметът Стефан Радев.

Цената, която заплащат родителите, е 1 лев на ден. Менюто включва супа, основно и десерт. То е разработено в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни. Общо десет раздавателни пункта функционират на територията на Сливен . Първият, където се приготвя храната, се намира в квартал „Даме Груев”. Пунктове има в кварталите „Речица“, „Българка”, „Сини камъни” - в ДГ „Елица”, „Дружба” - в ДГ „Детски Рай”. Раздавателни пунктове има още на пл. „Васил Левски“, в кварталите „Република“, „Клуцохор“ и в центъра - на ул. „Пейо Яворов“. Пунктът в Самуилово предоставя храна всеки ден във времето от 12,15 до 12,30 ч.

От 13 март т. г. абонатите на Детската млечна кухня вече могат да заявяват и заплащат ваучери по електронен път през платформата „Виртуална кухня“. Тя е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк: https://dmksl.uslugi.io/

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки. Необходими документи - бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.