Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна със Златния учител на България Теодосий Теодосиев-Тео

27 април 2023 11:57, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 410
Стефан Радев и Теодосий Теодосиев

Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео, Златния учител на България. Двамата разговаряха за образованието в нашата страна и направиха сравнение с образователните системи в други държави. Според големия български учител у нас са нужни промени, за да се повиши качеството на образованието и интереса на учениците към ученето.

Кметът заяви, че Община Сливен работи за подобряване на образователната среда и винаги съдейства на институциите, имащи пряко отношение към организацията на учебния процес. Двамата бяха категорични, че инвестицията в образованието е една от най-важните в живота на човека и на страната ни са нужни мотивирани хора, подготвени за предизвикателствата на съвремието ни.

Теодосиев информира кмета, че през школата му са преминали много талантливи ученици, които вече са професори в чужбина, имат отлична реализация и са сред най-добрите специалисти в своята сфера. Сред тях има и сливенски възпитаници. Един от тях в момента е Златомир Желев от ППМГ "Добри Чинтулов".

Кметът Стефан Радев подари на Теодосий Теодосиев книгата на Мартин Иванов „Срещу течението“ за българската текстилна промишленост 1800 – 1912 г. и Сливен, където е създадена първата текстилна фабрика от Добри Желязков.

 

Теодосий Теодосиев беше в Сливен по повод участието му в Регионален форум за STEM иновациите в образованието, който се проведе в СУ „Константин Константинов“. Той изнесе лекция за видовете интелект, която предизвика голям интерес сред останалите участници във форума. Той изрази желание да работи с Община Сливен по съвместни, бъдещи образователни проекти.

Снимки

Стефан Радев и Теодосий Теодосиев