Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Юбилейният ретро парад на автомобили в Сливен – още по-мащабен и с нов рекорд

29 април 2023 19:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 279
Retro parad

Юбилейното, десето издание на ретро автомобили в Сливен, се превърна в своеобразен празник на колекционери и любители от страната и чужбина. Тази година ретро изложението предизвика още по-голям интерес и отбеляза нов рекорд – над двеста возила, които изпъстриха и украсиха паркинга на Ритейл Парк на булевард „Георги Данчев“.

Малки и големи жители, както и любители на класическите автомобили, отново имаха възможност да разгледат и да се докоснат до атрактивните возила. Сред тях бе и кметът Стефан Радев, който изрази задоволство, че изложението тази година е предизвикало истински фурор, привличайки още повече колекционери и почитатели на колите от близкото минало.

„Истинска радост е за мен да съм днес тук сред вас! Благодаря от името на всички на Валентин Дойчинов, който е основният двигател и сърцето на това уникално по рода си събитие в Сливен!“, заяви още градоначалникът. Той връчи специалните награди – Купата на кмета, които тази година бяха три. Първа награда отиде при Здравко Сивов с автомобил марка „Форд“. След него остана Тодор Деляков със „Ситроен“, следван от Едуард Асилелов. Специални награди на Кмета бяха връчени и в категория „Мотоциклети“. Първото място завоюва Красимир Чолаков, на второ остана Николай Генов, а на трето, се нареди Диян Илиев. За втора поредна година бе връчена наградата на името на ретро автоколекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто от Варна, която отиде при Ангел Желев. Награди от различните спонсори получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Военният духов оркестър на Сливен и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“.

Организатори на събитието са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.

Снимки

Retro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro parad