Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Камерен концерт в зала "Сирак Скитник"-Сливен - на 11 май от 18,30 ч.

09 май 2023 08:32, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 267
---

Богатият на културни събития месец май предлага още едно специално събитие в рамките на 90-ти юбилеен творчески сезон на Симфоничен оркестър-Сливен. Сливенските музиканти Рая Радушева /флейта/ и Найден Дойнов /китара/ ще представят едно живописно пътешествие в световната музикална история. Камерният концерт ще се проведе в четвъртък 11 май от 18:30ч. в красивата галерия "Сирак-Скитник".

 

Китаристът Найден Дойнов е добре познат на сливенската публика - възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив. Той има дълъг и вълнуващ професионален и педагогически опит, както в България така и в чужбина. Рая Радушева е първа флейта в състава на Симфоничен Оркестър Сливен, като паралелно с това свири в съставите на много симфонични и оперни оркестри в Европа, в зали като Мюзикферайн-Виена,Концертгебау-Амстердам, Аудиторио-Мадрид, Мюнхенска филхармония и много други.

Екзотична музикална програма включваща авторите Демилак, Форе, Ибер, Радушева и Пиацола, ще събере двамата музиканти във фантастично дуо.

 

 

 

ЧЕТВЪРТЪК 11 МАЙ 2023

18.30ч.

галерия СИРАК-СКИТНИК