Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

140 години от своето създаване отбеляза гимназията по текстил „Добри Желязков“ в Сливен

10 май 2023 09:09, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 272
Кметът Стефан Радев връчва Плакет на Община Сливен

140 години от създаването на Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“-Сливен бяха отбелязани с тържествен концерт в Драматичен театър „Стефан Киров“. По повод бележитата годишнина кметът Стефан Радев връчи Плакет на Община Сливен на директора на училището Даниела Караманова. В обръщение към присъстващите - бивши и настоящи учители и ученици, както и много гости, кметът изрази благодарност към колективите за усилията, които полагат за развитието на гимназията през годините.

„Днес е особено важен ден не само за Професионалната гимназия по текстил и облекло, но и за нашия град. Благодарение на патрона на вашето училище Добри Желязков и неговата предприемчивост, Сливен се превръща в люлката на българската текстилна промишленост. Днес отбелязваме 140 години от създаването на училище, през което са преминали десетки преподаватели-специалисти, давали солидна подготовка и знания на хиляди ученици. В своята дългогодишна история училището придобива много опит, създава подходяща среда за обучение и практика, като заема достойно място в развитието на текстилната промишленост в България със своите подготвени кадри“, каза кметът. Той отправи пожелания към екипа и възпитаниците на гимназията да продължават с надграждането на постигнатото, успешно да съчетават традиционните с модерните текстилни специалности и пожелава много успехи, вдъхновение и мотивация занапред.

От своя страна директорът на най-старото училище по текстил в България – Даниела Караманова, благодари на кмета и Общината за подкрепата и поздрави своите колеги с празника:

„Вече 140 години нашата гимназия пази онзи съзидателен порив на всички личности, които са вложили енергия, младостта си, любовта си, за да превърнат училището в синоним на дом, който събира в едно мъдростта, опита и приятелството“, каза тя.

Сред гостите на празника бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-областният управител Антоний Андонов, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, началникът на Регионалното управление по образование Кристиана Добрева и др.

Приветствия и поздравителни адреси отправиха представители на институции, партньори и приятели на Професионалната гимназия по текстил „Добри Желязков“-Сливен.

Снимки

Стефан Радев - 140 години гимназия по текстил в Сливен140 години гимназия по текстил - Сливен140 години гимназия по текстил - Сливен