Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Навършват се 20 години от основаването на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи

12 май 2023 13:38, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди около 1 година, брой четения: 568
Валентина Русева

Тази година се навършват 20 години от основаването на Регионалната Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Това съобщи Валентина Русева – председател на Управителния съвет на първичната организация на асоциацията към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен.

Днес тя поздрави своите колеги с годишнината и 12 май- Международен ден на сестринството.

„Опитът показва, че само единна съсловна организация, представена от регионални колегии по места, е в състояние да отстоява статута на съсловието на всички нива, да издига престижа му, да регламентира професионалните права и отговорности, да изгражда възможности за кариерно развитие на неговите членове“, каза Русева.

Тя подчерта, че професията на медицинската сестра е една от най-хуманните, изискващи много лични и професионални качества, умения и компетенции.

„Съвремието поставя нови предизвикателства на специалистите по здравни грижи. Повишени са изискванията на обществото за по-качествени и високотехнологични здравни грижи. Ние се стремим да удовлетворим тази необходимост. Професионалистите по здравни грижи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен самоотвержено и всеотдайно се трудят, непрекъснато повишават своята квалификация, извършват професионалните си задължение и благодарността на пациенти никога не закъснява“, допълни Валентина Русева.

Посланието, което отправят към пациентите медицинските специалисти от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен, е : „Ние даряваме здраве и връщаме вашите усмивки. Заедно успяваме.“