Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриване на „Европейска нощ на музеите“ 2023 г. в Сливен

14 май 2023 14:00, Фанина Пенева (РИМ - Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди около 1 година, брой четения: 291
директорът на РИМ

На 13 май 2023 г. се проведе поредното издание на Европейската Нощ на музеите. Директорът на РИМ "Д-р Симеон Табаков", доц. д-р Николай Сираков, и заместник - кмета на Община Сливен, Пепа Чиликова, откриха събитието.

Пред сградата на музея акцент беше модното ревю "Облеклото - знак на времето" с колекция от традиционни носии и старо градско облекло от фондовете на РИМ - Сливен, както и съвремени колекции на студенти - дизайнери от Нов Български университет, и колекция пролет - лято на модна къща "Дика".

Последваха изпълнения на единствената у нас изцяло мъжка танцова формация "Димитров", както и изпълнения на балет "Барби" и на деца от школата за поп и рок изпълнители "Ритъм". Музейните обекти бяха с вход свободен до 23.30 ч. и събитието премина при голям интерес.

Снимки

Нощ на музеите 2023Нощ на музеите1Нощ на музеите2Нощ на музеите3Нощ на музеите4Нощ на музеите5Нощ на музеите6Модно ревюНощ на музеите6Нощ на музеите7Нощ на музеите8Нощ на музеите9Нощ на музеите10дикаМодно ревю2Нощ на музеите11Нощ на музеите12Нощ на музеите13Нощ на музеите14Нощ на музеите15Нощ на музеите16формация "Димитров"Формация ДимитровДимитров - Формация