Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да носим шапка с козирка, за да изглеждаме добре

16 май 2023 16:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 414
Шапка с козирка

Шапка с козирка обичат да носят мъже, жени и деца по целия свят. Популярността на този тип шапки се дължи на факта, че те са удобни, практични, лесно се съчетават с различни дрехи и подхождат на всякакви черти на лицето. Шапка с козирка може да откриете в най-разнообразни цветове и материи. Най-общо като дизайн се различават три основни модела, между които може да изберете с кой се чувствате най-добре.

 

Шапка с козирка с лента за регулиране дава най-големи възможности

С лента за регулиране на размера са обогатени два от моделите шапка с козирка, известни като snapbacks и strapbacks. Те се различават по начина на закопчаване на лентата, както и по броя на парчетата, от които са изградени, което им придава характерна форма. Съобразете се с чертите на лицето си и изберете шапка с козирка, която ви пасва най-добре. Благодарение на лентата в задната част на шапката може да пристегнете шапката във ветровит ден или да я отпуснете, когато имате нужда от повече прохлада и комфорт.

 

Задължително изпробвайте шапка с козирка, която трябва да приляга добре на главата

Третият модел шапка с козирка е т.нар. fitted. Както показва и името, тя приляга плътно към главата и не е обогатена с лента за регулиране. За да определите размера, който ви е необходим от този тип шапка с козирка, трябва да я изпробвате. Внимавайте да има около пръст разстояние между главата ви и шапката, за да се чувствате комфортно, когато я носите. Това ви гарантира, че дори леко да се свие при прането, вашата шапка с козирка все още ще ви е удобна.

 

Съобразете се с прическата си, когато избирате шапка с козирка

Ако косата ви е къса, избягвайте прилепнали шапки, за да не стърчат краищата на косата отдолу. Когато косата ви е дълга имате различни варианти да носите шапка с козирка, за да ви е удобно. Ако косата ви е къдрава или обемна, изберете по-широка шапка, която няма да я сплесква. Когато косата ви е спусната може да носите всякаква шапка с козирка. Когато решите да я вържете на опашка, предпочетете шапка с отвор в задната част, през който може да прекарате опашката, за да ви е удобно. Ако не разполагате с такава шапка, но въпреки това искате да вържете косата си, оформете я на ниска опашка или плитка, за да можете комфортно да поставите шапката си над нея.

 

С шапка с козирка може да заявите позиция и да изразите предпочитание

Много и разнообразни са причините, поради които толкова хора по целия свят обичат да носят шапка с козирка. За някои от тях това е израз на бунтарство и свободолюбив дух - най-често те носят козирката на шапките си настрани или назад. Други носят шапки с козирка, брандирани с логото на любимия си отбор или музикална група, за да демонстрират принадлежност. Съществуват и отявлени почитатели на големите спортни брандове или модни марки, които също държат да заявят пристрастието си, носейки шапка със съответното лого. Каквито и да са причините ви да носите шапка с козирка, изберете модели, които може да съчетаете лесно с любимите си дрехи и да ги носите с настроение и удоволствие.