Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На тържествена церемония бяха обявени номинациите и носителите на Чинтуловите награди

17 май 2023 10:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 242
Ceremoniq

„Мечтайте смело, не се страхувайте да експериментирате, да опитвате нови неща, дори и да губите. Съдбата обича смелите! Искам да знаете, че сигурно много от вас ще тръгнат да учат по България, по света. Да знаете обаче, че винаги ще има едно място, където всичко е по-хубаво. Както казва Недялко Йорданов, където „радостта е двойно по-богата, а мъката наполовин горчи“. И това място е вашият дом Сливен. Винаги ще ви очакваме тук! Имаме нужда от всеки един от вас и се надявам наистина за много от вас това да бъде съдба!“, с тези думи кметът Стефан Радев се обърна към зрелостниците от випуск-2023 на ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен. На тържествена церемония за обявяване на номинациите и носителите на Чинтуловите награди Радев поздрави абитуриентите за завършването на средното образование и за солидното образование, което са получили в сливенската природо-математическа гимназия. Кметът се обърна специално и към преподавателите. „Сигурно и за вас има, освен радост в този миг, и частица тъга. Сигурно с всеки випуск, който изпращате, частица от вас тръгва по широкия свят. Но съм убеден, че няма по-голяма радост от това да видиш успехите на своите възпитаници и ви го пожелавам от сърце!“, каза той.

Градоначалникът и председателят на Общинския съвет Димитър Митев бяха гости на церемонията, която винаги предизвиква вълнения сред абитуриентите и техните учители заради връчването на най-високото отличие на гимназията за значими резултати в подготовката и постигнати особени постижения, допринесли за авторитета и престижа на учебното заведение.

Тази година, в залата на драматичния театър, бяха обявени имената на двама носители на Чинтулова награда: Розалина Влахова и Златомир Желев, които спечелиха по две лауреатски звания на национални олимпиади.

Средното си образование в ППМГ „Добри Чинтулов“ завършват 141 гимназисти от 6 паралелки. Няма паралелка с успех, по-нисък от много добър. Общият успех от 12-ти клас на випуск 2022-2023 е Много добър /5,40/.

 

Снимки

CeremoniqCeremoniqCeremoniqCeremoniq