Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация бе домакин на семинар за доброволните формирования по защита на населението

17 май 2023 18:02,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 299
семинарът днес

Семинар на тема „Доброволни формирования в област Сливен“ се състоя днес в зала „Георги Данчев“ на Областна администрация. В него взеха участие областният управител Минчо Афузов, заместник-областният управител Антоний Андонов, представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, ръководството на Регионална дирекция ПБЗН в Сливен, началниците на четирите регионални служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, експерти от четирите общински администрации в област Сливен, кметове на кметства и доброволци.

Целта на семинара бе участниците да бъдат запознати с документа "Стратегията за развитие на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България с период на действие 2021 – 2030 година", както и с настъпилите и предстоящи промени в нормативната уредба, свързани с дейността на доброволните формирования.

Срещата протече под формата на презентация и дискусия в изключително конструктивен дух. Задавани бяха конкретни въпроси и направени предложения за подобряване дейността на доброволните формирования, обменени бяха опит и идеи, свързани с прецизиране на системата за оповестяване, подобряване на материално-техническото обезпечаване, анализ на рисковете и пренасочване на доброволческите сили в някои критични локации и др.

В рамките на семинара, в зала „Георги Данчев“ бе експонирана и изложба с акварелни творби на сливенския художник Иван Кънев, представящи реални критични ситуации, случили се на територията на област Сливен.

В края на събитието представителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ коментираха, че доброволните формирования в област Сливен са изключително активни, отговорни и добре организирани, което е предпоставка за задълбочаване на сътрудничеството между местните, регионални и централни структури по защита на населението.

Предстои увеличение в личния състав на доброволните формирования в област Сливен: за община Сливен – от 20 на 40 души, в община Нова Загора – от 15 на 30 щатни доброволци, в общините Котел и Твърдица - от 15 на 20 служители в доброволните формирования.

Снимки

изложбатаизложбатаизложбатаизложбата