Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 ползи от продуктовата фотография

18 май 2023 08:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 546
Продуктова фотография

Когато отваряме нашия онлайн магазин, понякога не усещаме в какво сме се забъркали. С всеки изминал ден клиентелата расте, но пък и конкуренцията не остава на заден план. Интернет се превърна в огромна джунгла от примамливи оферти и линкове.

 

Някои от тях ни водят към недотолкова задоволително съдържание и това кара потребителя да започне да се въздържа от безразборно кликане. Развивайки своя уж малък бизнес, се оказваме в непознатата земя на маркетинга.

 

Днес ще поговорим за това как да използваме продуктовата фотография в своя полза, за да успеем да поддържаме онлайн магазина си на ниво и да се различаваме от конкурентните сайтове.

 

 

1. Продуктовите снимки привличат вниманието на клиента

“Ако имах един шанс…” За онлайн магазините най-голямото предизвикателство е да привлекат първоначалния интерес на интернет потребителите. Оттам нататък, при едно добро продуктово портфолио и умения в продажбите, е много лесно да си създадем клиенти и да ги задържим дори като редовни.

 

Магията на този първи контакт обаче далеч не е така лесна за постигане, както може би звучи. За да получим онова първо кликване, което отвежда желания потенциален нов клиент на нашия сайт и му разкрива огромното разнообразие от наши продукти, трябва да се постараем доста. Както се грижим за външния си вид, когато си търсим нов партньор в живота, така и в онлайн продажбите, продуктовата фотография и използването й за рекламни цели е една от основните ползи за привличане на клиенти и търговски партньори.

 

 

2. Покажете всички предимства на своите продукти

Продуктовите снимки са първият сблъсък на нашия продукт пред потенциалните клиенти, когато най-сетне се озоват в нашето кокетно онлайн магазинче. Независимо колко на високо ниво е тяхното качество, при недостатъчно задоволителна презентация продуктите може да останат напълно незабелязани за потребителя, който е презадоволен в онлайн пространството от висококачествени, дори понякога подлъгващи образи.

 

Заложете на триизмерни фотографии, 360-градусови изгледи, детайлни и реалистични снимки! Така ще покажете, че вашият магазин няма какво да крие по отношение на предлаганата стока, дори напротив - има страшно много за показване!

 

 

3. Разпознаваемост

С помощта на концептуална и характерна визия можете да направите онлайн магазина си истински разпознаваем бранд. Придайте на сезонните си промоции и други кампании уникален вид и ще си гарантирате траен набор от верни последователи и редовни клиенти. На свой ред това пък ще допринесе за утвърждаването ви като важен играч на пазара.

 

 

4. Иновативност

С продуктовите снимки в уебсайта си имате шанса да покажете, че сте една стъпка напред пред останалите. Използвайте най-модерните фотографски техники, за да подчертаете иновативността на продуктовото си портфолио. Похвалете се с изкусно внимание в детайла, например, с помощта на макро фотографии.

 

 

5. Усещане за артистизъм и висока класа

Продуктовите снимки имат и влияние по отношение на нашия бизнес имидж. Създавайки една красива визия за своето пространство в мрежата, ние му придаваме изтънчен характер. Когато галерията с продуктови снимки е изградена с вкус и с оглед на общия дизайн на сайта, това създава едно съвсем друго усещане у разглеждащия потребител и го привлича още повече да стане наш клиент.

 

Дори да имаме основната идея в главата си обаче, ако нямаме задълбочени фотографски умения и опит, е трудно да я претворим в действителността. Необходимо е, ако ще го правим на свой собствен ресурс, да отделим и време, което рядко имаме в изобилие като собственици на млад онлайн бизнес. Да не говорим, че за изпълнението на нашия проект зависи до голяма степен и от специализирано оборудване, което е допълнително и ненужно натоварване за малкия бизнес.

 

За щастие, вече има професионални студиа, предлагащи конкурентни цени за заснемане на продукти за онлайн магазин. Вашият партньор в продуктовата фотография е PhotoPro.bg. Ние ще ви помогнем да наложите своя онлайн магазин на пазара.

 

Снимки: Pixabay.com

Снимки

Продуктова фотографияПродуктова фотографияПродуктова фотография