Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Световноизвестна оперна певица Татяна Шиварова и тенорът Фабио Армилиато с концерт в Сливен под надслов „Светът в музика“

18 май 2023 22:16, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 225
Концерт

Световноизвестна оперна певица Татяна Шиварова представи тази вечер пред сливенска публика концерта „Светът в музика“. На сцената Шиварова си партнира с Фабио Армилиато – един от най-известните и разпознаваеми тенори в интернационалния оперен свят в продължение на повече от три десетилетия. Гост в концертната стратегия на вечерта бе още брачният партньор на певицата, пианистът и диригент Марцио Фуллин.

Музикалното събитие е част от програмата на Община Сливен „Майски дни на културата“.

Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на тенора Фабио Армилиато. На срещата с кмета присъства и зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Татяна Шиварова завършва Гимназия по френски език в Сливен, където е „открита” за оперното пеене (в VIII кл.) от големия музикален педагог и диригент, маестро Методий Григоров. Рано се открояват изпълнителските й умения и на конкурсите за млади пианисти в Бургас и родния й град, а в студентските години – в Националния конкурс за инструменталисти и певци „Светослав Обретенов” (Провадия). Музикалното си образование придобива в Българската държавна консерватория (в класа на проф. Сима Иванова).

От 1985 г., след наградата от Международния конкурс за оперни певци в Швейцария, започва пътят на певицата за завоюване по света на високите върхове в изкуството на оперното пеене.

Текст и видеоклип: Станимир Петков
Снимки: Станимир Петков и Община Сливен

Снимки

............................................................................................................................................................................................Обща снимка