Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Самуилово се подготвя за празника на селото на 3 юни

19 май 2023 09:48, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 314
афиш

Сливенското село Самуилово има празник на 3 юни. В момента тече подготовката за събитието. „Вече е готова програмата за целия празничен ден. В нея са предвидени дрифт-шоу, куклен театър, детски игри и състезания, историческа възстановка и фолклорни изпълнения на самодейни и професионални състави“, каза кметът на Самуилово Красимир Кръстев. Той кани всички приятели на селото да се присъединят към жителите и заедно да посетят събитията. Празникът се организира от Кметството, местното читалище, с подкрепата на Община Сливен.

Програма:

8 ч. -14 ч. – дрифт шоу в центъра на Самуилово, до автобусната спирка

10ч. - 11 ч. – постановката „Трите прасенца“ на Държавен куклен театър-Сливен в залата на Читалището

11ч. -14 ч. – детски игри и забавления с аниматор

15-15,30 ч. – историческа възстановка „Участието на самуиловци във войната за национално обединение на България в периода 1912-1918 г.“, представено от Сдружение „Национално дружество Традиция“ - в парка до сцената

След 16 часа следва фолклорна програма с участието на представители на читалищни и самодейни колективи, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“, Младежки танцов ансамбъл „Браво“, Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен и на Оркестър „Славяни“-Стара Загора.

Всички изяви на фолклорните групи ще бъдат на лятната сцена в Самуилово. За вечерта, около 21,30 часа е предвидена празнична заря.