Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 23 май: награди за изявени учители и творци, концерт на естрадни звезди и илюминации

22 май 2023 15:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 213
лого-интернет

Община Сливен ще награди изявени учители и дейци на културата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това ще стане на тържествена церемония и концерт на 23 май, от 18 часа в зала „Сливен“.

Кметът Стефан Радев ще връчи общинската награда „Аргира Жечкова“ на тазгодишния й носител - Веселина Тонева, главен учител по български език и литература, общественик. С грамоти ще бъдат отличени училищните преподаватели, които бяха номинирани за наградата, както и изявени в различни професионални области учители и творци на изкуството.

От името на просветния министър началникът на РУО Кристияна Станкова ще поднесе призовете на удостоените с националната награда „Неофит Рилски“ сливенски педагози.

Изпълненията на Симфоничния оркестър и на оркестъра към АНПТ „Сливен“, под диригентството на маестро Георги Андреев, ще допринесат за празничното настроение.

В 20 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концертът с участието на любими на няколко поколения естрадни звезди: Йорданка Христова, Мими Иванова и Развигор Попов, дует „Шик“.

Тържествената вечер ще завърши с илюминации.