Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседава Областният съвет за намаляване на риска при бедствия в област Сливен

23 май 2023 14:44,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 307
заседанието днес

Заседание на Областният съвет за намаляване на риска при бедствия в област Сливен се състоя днес. То бе председателствано от заместник-областния управител Антоний Андонов и в него взеха участие ръководители и представители на държавни институции, структури и фирми, заместник-кметове и експерти от общинските администрации в област Сливен, ангажирани с превенцията и защитата на населението от бедствия.

На заседанието бе приет годишен доклад за защитата при бедствия в област Сливен за 2022 г. Предоставена бе информация и бяха обсъдени въпроси, свързани със състоянието и наличността от индивидуални и колективни средства за защита в общините. Директорът на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението комисар Владимир Демирев акцентира върху необходимостта от прилагане на по-мащабни мерки за подобряване на материалното-техническото обезпечаване и превенция срещу бедствия, както и върху възможността за привличане на допълнителни финансови средства от републиканския бюджет за превантивна дейност.

В отговор на въпрос на заместник-областния управител Антоний Андонов относно тиражираните слухове за повишена радиоактивност – като следствие от войната в Украйна, комисар Демирев и останалите участници в заседанието бяха категорични, че замервания и сводки за радиоактивния фон се извършват ежедневно и че към момента няма индикации за завишени показатели на радиоактивността.

„Зададох този въпрос, за да се приключи със спекулациите за повишена радиоактивност и се предотврати нагнетяването на необоснована паника“, посочи в заключение заместник-областният управител Антоний Андонов.

Снимки

заседанието днес