Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отменя се дефилето за откриването на фестивала „Приятелство без граници“ заради възможни валежи от дъжд

25 май 2023 16:50, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 310
архив

Сливен посреща участниците в 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Предвиденото дефиле по Главната улица се отменя заради очакван дъжд и риск за здравето на децата. Според прогнозата за времето, ръководителите на танцовите състави ще вземат решение дали откриването в 18 часа ще се състои на площад „Хаджи Димитър“ или ще се използва резервният вариант, който Община Сливен предлага – в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Международният детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ се завръща след известно прекъсване заради ковид пандемията още по-очакван и многообразен. Танцови състави от осем държави, сред които и домакините от Сливен, ще участват в 24-ото му издание. Те са от Грузия, България, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.

В програмата на фестивала, който ще продължи до 27 май, са предвидени концерти, творчески работилници и срещи между участниците. Гала-концертът е на 27 май от 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“.