Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев

26 май 2023 14:04, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 272
Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината представители на танцовите състави, които участват в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. На срещата дойдоха ръководители и деца от всички групи - Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия, Турция и домакините от СОУ „Елисавета Багряна“ – Сливен, България.

Градоначалникът приветства гостите с „Добре дошли!“ и изрази надежда, че в дните на фестивала ще имат възможност да усетят духа и атмосферата на Сливен и ще отнесат добри спомени за него. Той пожела на участниците да успешно да представят фолклорната специфика на своите страни и да се върнат отново след време в хубавия ни град.

В рамките на срещата гостите благодариха за гостоприемството и споделиха, че фестивалът дава възможност за обмяна на нови идеи и участие в подобни прояви в различните държави.

Фестивалът се завръща след тригодишно прекъсване заради ковид пандемията. През годините се превърна в традиционно събитие, едно от най-мащабните културни мероприятия в нашия град. Той няма конкурсен характер и дава възможност на участниците от различни страни да представят своята култура и традиционни танци.

„Приятелство без граници“ продължава до 27 май. В програмата са включени концерти, творчески работилници и срещи между съставите. Фестивалът ще приключи с гала-концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“ от 18 часа.

 

 

Снимки

Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан РадевПредставители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев