Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" отличени за превод

26 май 2023 16:36, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди около 1 година, брой четения: 1269
Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“

В навечерието на 24 май, за втора поредна година, наши ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“ на Великотърновския университет. Това са Мария- Магдалена Павлова и Калина Николова от 11в клас и Димитър Господинов от 11а клас.

 

Мария-Магдалена и Димитър Господинов, придружени от учителката си по испански език г-жа Нора Димитрова, присъстваха на тържественото връчване на грамотите на наградените, което се състоя на 23 май в Аулата на университета.

 

Мария- Магдалена Павлова е спечелила второ място в категорията превод на поезия от испански език, Калина Николова - второ място в категорията превод на поезия от английски език. Димитър Господинов получи сертификат за участие в категорията превод на поезия от испански език.

 

Благодарим им за усърдието и куража да участват в този престижен конкурс!

 

Пожелаваме им нови предизвикателства и бъдещи успехи по трудния, но интересен път на преводача!

Снимки

Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“Ученици бяха отличени в конкурса за превод „Трансформации“