Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Минчо Афузов посрещна участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“

26 май 2023 19:00,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 265
снимка за спомен

Деца и ръководители от седемте чуждестранни танцови формации, участващи в тазгодишното 24-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ и училището домакин – ОУ „Елисавета Багряна“, днес гостуваха в Областна администрация Сливен.

Те бяха посрещнати сърдечно и топло от областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов. В началото на срещата г-н Афузов приветства гостите с добре дошли в България и Сливен и разказа накратко за региона и неговото място в историческото и икономическо развитие на страната, акцентирайки върху ролята му за Българското Възраждане и богатото му културно-историческо наследство.

От своя страна гостите на сливенския фестивал от Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция също представиха своите държави, градове и състави, и изразиха благодарност за добрата организация, за гостоприемството и възможността да покажат колорита на своя традиционен фолклор и танцово изкуство и да създадат нови приятелства.

„Благодаря ви за вашия труд, за това, че толкова добре изучавате и представяте вашия фолклор. Резултатите от вашата работа и самите вие сте най-добрият пример за това как местните различия могат да се превръщат в транснационални мостове. Вие сте хората, които строят мостове между културите и държавите, строите обединена Европа и един обединен свят“, каза в обръщението си към гостите от Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ областният управител Минчо Афузов.

Традиционното посещение в Областна администрация завърши с размяна на подаръци и обща снимка на гости и домакини.

Снимки

снимка за спомен