Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МКБТХ – Сливен: 73 жени, лишени от свoбода, бяха обхванати в кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация

29 май 2023 09:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 270
Kampaniq

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Затвора Сливен, осъществиха ежегодната информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция.

В рамките на партньорската инициатива бяха обхванaти 73 жени, лишени от свобода в Затвора Сливен, включително и от затворническите общежития от открит тип (ЗООТ) „Сливен” и „Рамануша”.

Осъществиха се 5 прожекции на късометражният филм „The Seaside” / „На брега на морето”, предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Обсъдиха се и възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Основна стратегическа цел на инициативата е подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция на жените след изтърпяване на присъдата и напускане на затвора, чрез предоставяне на информация за престъплението трафик на хора, най-честите методи на въвличане и начините за предпазване от попадане в сексуална експлоатация и насилствена проституция.