Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

170 деца от страната участваха в празничен турнир по спортни танци

29 май 2023 15:02, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 255
t-1

Традиционният турнир по спортни танци в Сливен, посветен на Международния ден на детето, събра 170 деца на възраст от 7 до 15 години от различни градове в страната. Заради проявения голям интерес събитието се проведе през почивния ден на 27 май, за да може близките и треньорите на участниците да пътуват без да отсъстват от работа.

Пролетният турнир дава възможност за изява на картотекирани състезатели, но и на деца от школите към клубовете, Домовете на културата и други организации. Състезанието е насочено към младите надежди и към всички деца, които обичат да танцуват. Тазгодишното му издание събра най-много участници в сравнение с предходни години.

Представиха се състезатели от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Нова Загора, Пазарджик, Поморие, Чирпан, София, Стара Загора, Ямбол. Участниците от града – домакин бяха 38. Две от общо седемте формации /ансамбли/ също бяха от Сливен – от НУ „Васил Левски“ и СУ „Константин Константинов“.

Турнирът е част от Спортния календар на община Сливен. Той бе организиран от Общината и Клуба по спортни танци „Туида“ с ръководител Йовита Пенчева.

Клубът развива дейност вече 31 години.

Снимки

t-2t-3t-4t-5