Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръводарителска кампания през юни в Сливен

30 май 2023 08:26, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди около 1 година, брой четения: 956
---

На 1 ви юни стартира кръводарителска кампания, организирана от Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” и Областния съвет на БЧК – Сливен. Кампанията ще продължи през целия месец. Повод е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, който отбелязваме на 14 юни всяка година.

Всяко даряване на кръв е ценен животоспасяващ дар, а повторното даряване е ключът към изграждането на безопасно и устойчиво снабдяване на лечебните заведения с кръв и кръвни съставки.

С цел организиране и насърчаване на доброволци в кампании за безвъзмездно кръводаряване, през настоящата 2023 г. Община Сливен дари на Отделението по трансфузионна хематология 133 книги, свързани с историята и бита на Сливен и региона.

Всеки, който има желание и възможност да дари кръв, ще бъде посрещнат от екипа на отделението всеки работен ден от 08.00 до 14.00 часа в Кръвния център, който се намира в ДКЦ-2. Допълнителна информация може да прочетете на сайта на болницата, раздел КРЪВОДАРЯВАНЕ:

 

https://mbal.sliven.net/donation.php