Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен ще отпразнува 1 юни с Детски панаир

31 май 2023 11:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 385
Detsky panair

Колоритна палитра от събития и изненади ще оцвети празника на малките жители на Сливен в Международния ден на детето – 1 юни. 16 културно-образователни инициативи за малчуганите включва тазгодишното издание на Детски панаир в Сливен. По традиция и тази година той ще се проведе пред сградата на Общината.

Предвидените работилници за 1 юни ще продължат през целия ден - от 12 до 20 часа. По традиция Фондация „Изиарт“ създава специални игри приложение за мобилни телефони за Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен и изложбена зала „Сирак Скитник“. Подготвени са тематични ателиета за изработване на римски мозайки и писане на глаголица. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвиден работилници - по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунената работилница, грънчарство, макиаж и още куп изненади. Любителите на кукления театър ще имат възможност да гледат на сцената „Жабока цар“ от 18 ч.

В атрактивната детска програма са включени още музикални спектакли, танци и игри – те ще се състоят от 12 до 13 ч. и от 19 до 20 ч. И тази година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и до момента са реализирани над 50 събития в повече от 15 градове в страната. Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития в началото на лятото. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата чрез творчески ателиета както на открито, така и в редица културни институции (музеи и галерии). Проектът не е комерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат в разнообразните работилници. Всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Събитието се организира Община Сливен и Фондация „Изиарт“.