Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Забавленията за децата в Сливен продължават до 20 часа на 1 юни

01 юни 2023 16:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 229
дп-1

Детски панаир на празничния Първи юни предизвика интереса на малчугани и родители в центъра на Сливен. Пред сградата на Общината бяха разположени множество шатри за различни вълшебства и атрактивни занимания за най-малките жители на града. Първите посетители на ателиетата започнаха да творят още в 12 часа, когато започна събитието. Детски ръце извайваха кокетни съдове от глина, други майсторяха римски мозайки, трети правеха с магията на слънчевите лъчи копия от негативи върху хартия и какви ли не още чудеса. Най-много момиченца имаше в работилницата за изработване на украшения от плъстена вълна и в ателието за макиаж – рисунки върху лицето или ръцете. Най-много момчета пък се събраха около специализирания пожарен автомобил, пробваха каски на огнеборците, катереха се в кабината на машината, позираха за снимки с мама и татко. Още в началото на панаира дойдоха десетки деца с близките си. Сред тях, като родител, бе и кметът Стефан Радев със своя син.

Радостните емоции създаде фондация „Изиарт“ – организатор на панаира, която не за първи път е партньор на Общината за Международния ден на детето. Фондацията подготви и специални изненади чрез мобилни приложения за Регионалния исторически музей и зала „Сирак Скитник“. Настроение създадоха и изпълненията на детски формации от града: съставите „Бисерче“ при Военния клуб и „Детелина“ при ОУ „Ел. Багряна“ с ръководител Магдалена Луканова, Мажоретния състав при ОУ „Хр.Ботев“ с ръководител Мариянка Стоянова и Школата за народно пеене „Славейче“ при НЧ „Хр. Ботев“ с ръководител Петя Григорова.

Забавленията продължават. В 18 часа Държавният куклен театър ще представи спектакълът „Жабокът цар“. Площадът пред Общината ще бъде детска територия до 20 часа днес.

Снимки

дп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дпдп-дп