Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученическото състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”

08 юни 2023 20:41, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди около 1 година, брой четения: 432
Ученическо състезание

Второ място зае отборът на ОУ "Елисавета Багряна" във второто издание на ученическото състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”.

Събитието се проведе в следобедните часове днес по проекта на МВР „Работа на полицията в училищата” за учебната 2022/2023 година. То бе организирано от служители към ОДМВР-Сливен в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Сливен и ръководителите на отборите, участващи в състезанието. Официални гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, началникът на сектор „Пътна полиция”- Сливен главен инспектор Илиян Николов и Весела Паскалева, директор на СУ „Константин Константинов“.

Девет отбора от сливенските училища се състезаваха в различни дисциплини, като демонстрираха знания и умения, свързани с полицейската работа. Наученото през учебната година беше оценявано от тричленно жури - началника на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Илиян Николов, младши автоконтрольор Николай Стойчев и Емил Николов - инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”.

Отборите решаваха кръстословица с основните полицейски дейности и термини, листовки с правилата за движение, редиха пъзел на пътен знак и се състезаваха с превозно средство по маркиран пътен участък за време и спазване на правилата.

След сборуване на резултатите стана ясно, че ОУ "Елисавета Багряна" е на почетното второ място в оспорваното състезание. Ръководители на отбора бяха г-н Николай Колев и г-н Али Мехмедов.

Победителите получиха купи, грамоти и награди, осигурени от организаторите. Наградите бяха връчени от кмета на община Сливен Стефан Радев, главен инспектор Илиян Николов и Весела Паскалева.

Снимки

Ученическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезаниеУченическо състезание