Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва строежът на храм „Свети Георги Победоносец“ в Глуфишево

10 юни 2023 15:42, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 432
Purva kopka

С първа копка днес бе поставено началото на строежа на православен храм в сливенското село Глуфишево. Освещаването на мястото бе извършено от Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей и йерей Петър Василев. След това бе положен и първият камък на строежа на бъдещия храм.

За идеята, усилията и мисията на всички жители да имат църква в селото, разказа кметът на Глуфишево Георги Кънев. Той не скри възторга си и благодари на всички за подкрепата.

Сред гостите на днешната церемония бе кметът на община Сливен Стефан Радев, който отбеляза, че мечтата на жителите на Глуфишево е на път да се сбъдне. Той поздрави кмета Кънев, който е основният двигател на духовната кауза и всички дарители за тяхната активност.

„С първа копка и благословението на Негово Високопреосвещенство - Сливенския митрополит Иоаникий, даваме началото на строежа на светата обител. Няма да е лесно, но вярвам, че ако всички се включим и помагаме, нещата ще се случат. Това е и смисълът на всичко, което правим. Пожелавам ви този храм да се превърне в символ на възраждане, на духовен подем! Място, на което да учим и възпитаваме нашите деца. Бъдете здрави и благословени! Нека Бог да ви помага и да ви води по пътя!“, заяви Стефан Радев. Сред гостите бяха още зам.кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници, кметове на населени места, кметски наместници, жители и гости.

Празничният ден продължи с изпълнения на самодейците от местното читалище и хора, в които се включиха и присъстващите.

Дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в Глуфишево е започнала през 2021 г. В нея се обединяват жители и представители на местния бизнес. С подкрепата на Община Сливен в началото на тази година бе организиран и благотворителен концерт за събиране на средства.

Снимки

Purva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopkaPurva kopka