Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приятелски дар за седмокласниците от Сливен

14 юни 2023 09:25, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди около 1 година, брой четения: 801
КЛАСИКА

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ подарява на всички седмокласници от Сливен спектакъла „Вражалец“, продукт на театър „Класика“ при гимназията!

На 20 юни т.г. от 17,00 в зала „Зора“ можете да се потопите в пиесата на Ст. Л. Костов- постановка на Соня Келеведжиева.

Творческият труд на учениците от Езикова гимназия е подарък за всички Вас. Езиковата гимназия в Сливен винаги е била различното училище- от създаването си, та до днес- с новаторския си дух, с успехите на учениците, с визията си за утрешния ден. Била е и си остава храм на знанието, но и територия на духа. Чрез изкуството се опитваме да стимулираме мислите, чувствата, представите на учениците, защото изкуството е Божи дар – и за този, който го създава, и за този, за когото е предназначено. Затова Ви подаряваме театър, седмокласници! Нека споделим заедно емоции, вълнения, да се посмеем заедно преди лятната ваканция!

Спектакълът, който Ви предлагаме, е весела история за наивността и глупостта на добродушните, но алчни селяци, една история за наивна и фалшива любов, пресъздадени по забавен и ироничен начин от „класиците“. Чрез средствата на комедията, чрез ярките сценични образи, музиката и заразителния смях ще се потопите в суматохата, настъпила след пристигането на един ябанджия/другоселец/,който завлича с хитрост малко българско селце с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари.

В спектакъла участват: Кристиян Илиев, Климентина Кондакова, Борис Атанасов, Радослав Марков, Виктория Илиева, Георги Байрактаров, Иван Иванов, Ростислав Русев, Кристиян Колев, Илина Атанасова, Яна Чолакова и Ванина Андонова- ученици от Езикова гимназия.

Очакваме Ви! Добре сте ни дошли!