Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва изграждането на ново кръгово движение на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“

15 юни 2023 16:30, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 310
схема 2

На 19 юни започва изграждането на ново кръгово движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен.

Ще бъде създадена временна организация на движението без да се затваря кръстовището. Община Сливен призовава водачите на автомобили да преминават през него с повишено внимание, като спазват временната организация.

 

Стойността на обекта е 711 000 лева без ДДС. Изпълнението е възложено на фирма „Билдинг – ТД“ ЕООД. Строителните дейности трябва да приключат до 150 дни. При благоприятни условия обектът ще бъде изпълнен по-рано, като кръговото движение на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“ – то бе изградено за 45, вместо за 120 дни според указания срок.

 

Новото кръгово движение е сред приоритетните обекти на Община Сливен и е част от политиката за повишаване на пътната безопасност. Целта е да се намали риска от произшествия и да бъде създадена по-голяма безопасност при занижаване на скоростта. Европейската практика показва още, че кръговите движения осигуряват по-добра пропускливост, тъй като се избягва спирането и чакането на светофари. Намаляват се и задръстванията.

 

15.06.2023 г.

Снимки

схема 1