Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видеоклипа

23 юни 2023 15:53, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 285
Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видео клипа

В два поредни дни Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен " засне десет нови видеоклипа. В тях са включени десет от емблематичните песни в репертоара на формацията, сред които „Рада в градина седеше“, „Росен Росен“, „Заспала мома, Калина“.

Клиповете са заснети в града и в кадрите са включени символи на Сливен като паметника на Хаджи Димитър, сградата на Община Сливен, Крепост “Туида“ и др.

„Целта ни е да покажем, че ансамбълът и градът са едно, да популяризираме Сливен и нашето творчество“, каза директорът на ансамбъла Деян Митев.

Клиповете ще бъдат изпратени в редакциите на телевизии и ще бъдат качени в сайта и в ютюб канала на ансамбъла. Деян Митев допълни, че през есента поне още толкова клипа ще бъдат заснети. Той сподели и идеята си през 2024 година, когато ще бъде отбелязана 65-та годишнина на ансамбъла, да се издаде златен фонд на фолклорната формация.

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен е общински и се финансира от бюджета на Общината. В състава му са включени 20 танцьори, 8 певици и 12 музиканти.

23.06.2023 г.

Снимки

Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видео клипа Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видео клипа Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видео клипа