Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Създаването на „Индустриален парк Сливен“ обсъдиха кметът Стефан Радев и общински съветници

28 юни 2023 15:25, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 270
Създаването на „Индустриален парк Сливен“ обсъдиха кметът Стефан Радев и общински съветници

Подробностите около създаването на общински "Индустриален парк Сливен" обсъдиха днес на среща кметът Стефан Радев и общински съветници. Предложението за създаване на общинския парк е включено в дневния ред на сесията на местния парламент, която ще се проведе утре – 29 юни. Това е поредната стъпка към реализация на идеята за подобряване на инвестиционния климат в общината и привличане на инвеститори. Първата беше направена с одобрение на Подробен устройствен план. След това беше учредено търговско дружество „Индустриален парк Сливен“ ЕООД, с управител Соломон Москона, в което Община Сливен е едноличен собственик на капитала.

„За разработване на територията като Индустриален парк, обаче, съгласно Закона за индустриалните паркове, следващата стъпка е вписване на тази територия в Регистъра на индустриалните паркове. За това е необходимо решение на Общинския съвет“, каза на срещата кметът. Към предложението до Общинския съвет са включени документите, които са нужни за регистрацията на Парка - концепция за индустриалния парк, правилник за организация, бизнес план и др.

Управителят на общинското Соломон Москона представи подробности по проекта, регистрацията и документацията. За изграждането на индустриалния парк Общината ще кандидатства за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, а срокът за това е началото на ноември тази година. „Работим усилено за подготовката на документите и входирането им до 2 ноември“, каза Москона.

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Камен Костов и общински съветници от различни групи.

Снимки

Създаването на „Индустриален парк Сливен“ обсъдиха кметът Стефан Радев и общински съветнициСоломон Москона