Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дофинансират стипендиите за даровити и талантливи деца от Сливен

29 юни 2023 11:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 441
Sesiq

С решение на Общинския съвет на днешната редовна сесия бе приет протоколът на Комисията по стипендиите. Той се отнася за отпускане на стипендии ,,Хаджи Мина Пашов”, годишна - в областите - „Наука и техника”, „Изкуство и култура” и „Спорт”, месечни и еднократно стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Сливен за 2022 г. От трибуната в зала „Май“ председателят на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова благодари на Община Сливен, която тази година ще дофинансира със значителни средства стипендиите за даровитите и талантливи деца.

Всичките 62 точки от дневния ред на днешната сесия получиха подкрепа. Сред тях попадат създаването на „Индустриален парк Сливен“ и актуализация на бюджета, който действа по Закона за удължаване на държавния бюджет за 2022 г. Общинските съветници подкрепиха създаването на Местна инициативна група „Котел, Сливен и Върбица“ за програмен период 2021-2027 г. Беше гласувано и присъединяването на Община Сливен към „Местна инициативна група Тунджа-Сливен-Долината на Тунджа“ и „Местна инициативна група Стралджа- Сливен“.

Подкрепа получи и предложението за определяне на представител на Община Сливен в редовното заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. Програмата за работата на местния парламент през третото тримесечие на тази година, също бе гласувана.

В хода на сесията одобрение получиха и двете точки за новите социални услуги в Сливен. Те ще се предоставят в наскоро изградените от Община Сливен социални центрове до Дома за стари хора в града. Единият е Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с психични разстройства, вторият - Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост.

Беше гласувано и предложението Общината да отпусне средства на „ВиК-Сливен“ в размер на 98 хил. лв. за сондажни мероприятия в селата Чинтулово и Тополчане.

Единодушна подкрепа получиха точките за отпускане на финансови средства и помощи за граждани. Обичайните разпоредителни сделки, изготвяне и одобряване на подробни устройствени планове, също бяха част от дневния ред на заседанието.

 

Снимки

Sesiq