Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Теренът, на който се намира сградата на банята на Сливенски минерални бани ще бъде закупен от Общината

29 юни 2023 14:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 302
Teren_Slivensky mineralny bany

Община Сливен да закупи от държавата терена на Сливенски минерални бани, в който се намира сградата на банята, която е общинска собственост. Това решение гласува днес Общинският съвет по предложение на кмета Стефан Радев. Пред журналисти той поясни:

„Община Сливен е собственик на банята, но парцелът, на който е разположена сградата, беше съсобствен между Общината и държавата. Освен това тя имаше още четири сгради на този терен, което възпрепятстваше каквото и да е предприемане на инвестиционни намерения. Затова решихме да изкупим дела на държавата, за да може парцелът на банята и сградата да останат общинска собственост, за да се решават по-сериозно въпросите в този имот“.

В момента Общината работи по подготовката за ремонт на покрива, за да се спрат процесите на компрометиране на сградата. След това ще се търси концесионер или наемател на самата баня.

За закупуване на терена са заделени малко над 40 хиляди лева. За закупуване на четири рушащи се сгради на неговата територия – малко над 30 000 лева.