Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев връчи купите „Стефка Спасова“ на Първия международен турнир по акробатика

02 юли 2023 09:32, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 288
a-1

Отборът на Украйна и два отбора на България - на Клуб „Нефтохимик 2011“ - Бургас“ и на Клуб „Стефан Данчев“ - Сливен, станаха първите носителите на Купата „Стефка Спасова“ - голямата награда на Международния турнир по акробатика на името на първата световна шампионка в спортната дисциплина при двойките за жени през 1974 година.

Кметът Стефан Радев връчи наградите на треньорите на отличените отбори заедно с ваучери – парични премири от 1000, 500 и 300 евро, осигурени от Община Сливен. Носителите на специалната награда бяха излъчени от професионалното жури на турнира, в чийто състав бяха авторитетни имена в акробатиката от страната и от останалите държави – участнички: Гърция, Израел, Португалия, Турция и Украйна. Купата „Стефка Спасова“ е колективен приз за състезателите и наставниците им за постигнатите високи резултати, майсторство и артистичност при изпълненията. Отличието представлява статуетка от липово дърво на двойка акробати. Статуетките са изработени от сливенски дърворезбар и представляват реплика на наградата, която Стефка Спасова и партньорката й в спорта Калинка Лечева са получили при извоюването на златото на първия световен шампионат по акробатика.

Преди това бяха обявени победителите в съчетанията при отделните възрастови групи. Първенците получиха медалите си от Калинка Лечева, внучката на Стефка Спасова и изявени дейци на спорта.

Награждаването на 1 юли вечерта премина с много емоции, възгласи и аплаузи. Имаше прегръдки и сълзи на радост. То бе кулминацията на Първия международен турнир по акробатика „Стефка Спасова“ в Сливен, в който участваха 350 деца и младежи от 13 клуба на шест държави. Основен организатор на двудневната надпревара бе Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен. Състезатели и гости дадоха отлична оценка за създадената организация на събитието и заявиха желание отново да посетят красивия ни град. Кметът Радев заяви, че Общината ще подкрепя и занапред Клуб „Стефан Данев“, включително и за превръщането на международния турнир в традиция.

 

 

Снимки

a-2a-3a-4a-5a-6a-7a-8a-9