Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

46 служители на ръководна и изпълнителска длъжност в ОДМВР и РДПБЗН - Сливен са наградени по случай професионалния празника на МВР

04 юли 2023 14:52, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 311
С тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работи

С тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работи и 144 години от създаване на вътрешното ведомство.

Тържествената церемония се състоя днес на площад Хаджи Димитър в град Сливен в присъствието на кмета на града Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, заместник областния управител Антоний Андонов, полковник Любомир Вачев командир на Центъра за подготовка на специалисти, кметове, представители на държавни институции, граждани и медии.

За поредна година беше отслужен тържествен молебен от отец Евгений, предстоятел на катедралния храм Св. Димитър в град Сливен, за здраве, закрила и успех на полицейските части и представителното знаме на ОДМВР-Сливен. Бяха поднесени венци на признателност към подвига на героите, загинали за свободата на България, и към паметта на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков бе домакин на тържеството събрание по случай 144 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Изказвам благодарност към всички служители, които въпреки трудностите, със своето себеотрицание и труд наредиха Областната дирекция на едно от челните места в страна, каза в обръщението си старши комисар Величков. Ежедневно доказваме, че да работиш в системата на МВР не е лека задача. През всичките години от своето създаване и до днес Министерството на вътрешните работи е било натоварено с много отговорности и към него е имало големи очаквания и винаги е във фокуса на общественото мнение. За да изградим доверие в системата са необходими много усилия, последователност и най-важното – вяра на всеки един от нас в избрания професионален път, каза още Величков и подчерта, че служителите на МВР носят отговорност - професионална и морална, пред жителите на областта.

Кметът Стефан Радев поздрави ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен с техния празник. За него Министерството на вътрешните работи е сърцето на държавността. Той благодари на служителите на реда за усилията и жертвите, които правят, за да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите. Благодари за отличната съвместна работа и пожела здраве и щастие на тях и техните семейства. Стефан Радев изрази увереност, че Общината винаги ще е в подкрепа на действията на полицията за осигуряване на сигурността на гражданите и спазването на закона.

Бъдете отговорен и разумен гарант за социалния мир, защита на гражданските права, целостта, независимостта и сигурността на държавата. Нека за всички нас България и националните интереси бъдат основна професионална и човешка кауза, така както са били за нашите предшественици преди 144 години, каза в обръщението си заместник областният управител Антоний Андонов.

Като гост на тържественото събрание председателят на Общинския съвет Димитър Митев поздрави сърдечно служителите на МВР в Сливен. Той благодари от свое име и от името на общинските съветници за професионализма и отдадеността към професията, които са гарант за сигурността и спокойствието на гражданите, пожела здраве, лични и професионални успехи.

Комисар Владимир Демирев директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” поздрави служители на ОДМВР-Сливен. Благодари са доброто взаимодействие и отличната съвместна работа, пожела здраве, успехи и щастие на служителите и техните семейства. В своето емоционално обръщение той подчерта факта, че да си служител в МВР е не само престиж, но и преди всичко отговорност, умение да се вземат бързи решение в тежки моменти и за кратко време, с риск да сгрешиш, но да знаеш, че от това зависят човешки съдби.

По случай професионалния празник в Областната дирекция на МВР в Сливен са постъпили поздравителни адреси от народни представители, ръководители на държавни институции, кметове, граждански сдружения и областни дирекции на МВР в страната.

По време на събранието бяха връчени награди за проявен професионализъм и инициативност на служители на ръководни и изпълнителски длъжности в Областна дирекция на МВР в Сливен от министъра на вътрешните работи, главния секретар, директора на ОДМВР-Сливен, началници на районни управления и ръководители на структурни звена.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награждава с „ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР - ІІІ степен главен инспектор Димитър Сяров началник на сектор „Превантивна и контролна дейност” към РДПБЗН-Сливен.

Връчена е една парична награда от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров на служител в сектор „Криминална полиция” към Районното управление в Нова Загора.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” се награждават 44 служители на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен.

„Спокойни сме като знаем, че районът ни се обслужва от тези ваши служители и достойни полицаи, които винаги са допринасяли за това, жителите на нашето населено място да вярват в българската полиция!”, се казва в едно от многото благодарствени писма на граждани, получени в Областната дирекция на МВР в Сливен.

 

Снимки

С тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работиС тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работиС тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работиС тържествена церемония, поднасяне на венци и молебен за здраве бе отбелязан професионалният празник на служителите в Министрество на вътрешните работи