Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На полигона „Ново село“ приключва военното учение Enhanced Vigilance Activities – 23

05 юли 2023 11:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 367
На полигона „Ново село“ приключва военното учение Enhanced Vigilance Activities – 23

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства на заключителния етап от учението Enhanced Vigilance Activity - 23, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

 

Учението се извършва на полигона „Ново село“ с участието на военнослужещи от италианската бригада „Пинероло“, многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която България е страна домакин, и военни формирования от Сухопътните войски.

 

Участниците в учението ще демонстрират способности при отбранителни бойни действия. Те ще бъдат наблюдавани от началниците на отбраната на България и на Италия адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, висши офицери от българската и от италианската армия и от структури на НАТО. В деня за демонстрации на учението са поканени да присъстват представители на държавни институции, народни представители, военни аташета.

 

Чрез видеовръзка, успоредно с демонстрациите на способности в рамките на учението, гостите ще могат да наблюдават и действията на участниците в свързаното тактическо учение „Ответен удар“, което се извършва на учебния полигон „Корен“.

 

Учението Enhanced Vigilance Activity - 23 включва два етапа - командно-щабно учение, което се състоя от 26 до 30 юни, и тактическо учение с бойни стрелби – от 1 до 5 юли. В учението участват до 1100 военнослужещи от Албания, България, Гърция, Италия, Северна Македония и Черна гора. По време на втория етап на Enhanced Vigilance Activity – 23 механизиран батальон от състава на 2-ра механизирана бригада ще осъществи свързано с него тактическо учение на полигона „Корен“.

ТАНЯ ТОДОРОВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА