Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национален мотосъбор ще се проведе от 13 до 16 юли в село Кипилово, с подкрепата на общините Котел, Сливен и Елена.

06 юли 2023 15:08, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 236
---

Национален мотосъбор ще се проведе от 13 до 16 юли в село Кипилово, с подкрепата на общините Котел, Сливен и Елена. Организаторите от мотоклуб "Лястовица 33" канят всички на тазгодишния събор в местността Сайганица край Кипилово. 

"Тази година, както е по традиция, ще можете да се насладите на разнообразна музика, държейки студена бира в едната ръка и порция прясно изпечено агнешко в другата. За настроението ни този път ще се погрижат талантливите изпълнители от дует "Перфект", орк. "Варненци", бандата "Raising Hel"l, които правят зашеметяващи кавъри на "Iron Maiden", заредените с огън девойки от "Second to None" и... Милена, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Освен музикална програма, сме предвидили и множество други занимания. И тази година ще можем заедно да се насладим на мистичния танц на нестинарите, да се порадваме на стънт шоу и да се разходим до крепостта "Калето". Също така ще можем да участваме в множество забавни игри, чиято цел е да открият кои са най-силните, най-смелите и най-веселите сред нас. Няма как да минем и без традиционната обиколка на град Котел ,,В чест на Г. С. Раковски“. Революционерът е символ на града и поради тази причина мото-шествието завършва на площада пред паметника му, за да се отдаде почит на героя.

На помощ срещу глада и жаждата ще се изправят нашите смели приятели зад бара, които неуморно ще приготвят за вас скара, пържени картофи и салати, ще наливат бира и дори ще опекат някое друго чеверме, в Балкана сме все пак…

Освен за големите, сме организирали забавления и за най-малките. Децата ви ще могат да лудуват на воля заедно с връстниците си в специално обособения детски кът. За тяхното настроение пък ще се грижи аниматор. За да не останат малчуганите по-назад, сме приготвили и детски игри, в които ще могат да печелят специални награди. Очакваме ви!

P.S. Тази година искаме да обърнем внимание и на нашия вечен домакин – планината. Котленският Балкан се слави със своите вековни букови гори и тучни ливади, които дават живот на хиляди горски обитатели. Именно затова местността е заселена още през Каменната ера, а в продължение на хиляди години нашите предци са изкарвали там стадата си, тъй като лете планината се превръща в „остров от зеленина“, предлагащ студена вода и свежа трева за животните и отморяваща сянка за хората.

Затова ви молим да се отнасяте с уважение към „домакина“ и да не изхвърляте отпадъци извън обозначените места, за да може и нашите деца да се радват на природата, така както нашите предци са я запазили за нас!", казват организаторите.