Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

07 юли 2023 12:18, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 343
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани 4 пожари, възникнали в сухи треви, без да причинят преки щети, в град Сливен и селата Тополчане и Радецки.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в стопанска постройка към имот във вилна зона „Терасите“, край град Сливен. Сигналът е получен на 6 юли в 11,50 часа. Произшествието е ликвидирано от 13 служители на РСПБЗН-Сливен с 5 противопожарни автомобила. Спасени са собственикът-мъж на 74 години, 8 съседни сгради, 3 автомобила, и 3 животни /овци/. Унищожени са сграда 20 кв.м. и 5 бали с фураж. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви, след като собственикът се е опитвал да почисти двора. При пристигане на пожарните автомобили на място са горели 200 декара сухи треви и храсти и изоставени частни дворове. Пожарникарите са гасили при труден терен- пресечена местност.

 

Запалени сухи треви в близост до честен имот са предизвикали пожар в пшеничен блок в землището на село Тополчане. Сигналът е получен на 6 юли в 14,59 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 1 декар от пшеничния блок, навес и ремарке на товарен автомобил. Спасени са 2 дека от пшеничния блок, 3 сгради, 4 товарни автомобила и 4 ремаркета.

Собствеността на изгорялата пшенична нива е неустановена към момента.

 

На 6 юли, в 22,50 часа, е получен сигнал за запален локомотив на товарна жп композиция. Произшествието е станало по време на движение в района на жп спирка Орешак, между село Селиминово и град Шивачево, по линията София-Бургас. Най – вероятната причина за пожара е техническа неизправност в компресорното и трансформаторното отделение на локомотива. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са компресорно отделение, трансформаторно отделение и акумулаторно отделение. Спасена е останала част от подвижния състав на композицията.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в стопанска постройка към частен имот в сливенското село Селиминово. Сигналът е получен на 7 юли в 00,49 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали хора няма. Унищожени са 70 кв.м. покривна конструкция, един автомобил, 10 кубика дърва за огрев. Спасени са 25 домашни животни, 3 сгради и 1 трактор.

 

17 декара посеви са спасени при пожар в землището на село Асеновец от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Сигналът е получен на 6 юли в 10,27 часа за запалено стърнище. Пожарът е тръгнал от запалени лозови пръчки и се е разпространил към сухи треви и храсти. Унищожени са 1 декар посеви с пшеница и 5 бали с фураж. Спасени са 17 декари посеви и 30 бали с фураж. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.