Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Василен Васевски откри изложба в Сливен в памет на баща си

07 юли 2023 15:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 371
izl-1

Изложба на художника Веселин Васевски предизвика интерес сред художници, журналисти и приятели в Сливен. Авторът, който от години живее и работи в Чикаго, посвети експозицията на своя баща Камен Васевски /1935 – 2023 г./ - дългогодишен главен редактор от недалечното минало на вестник „Сливенско дело“, писател, изследовател, почитател и колекционер на произведения на изкуството.

Събитието бе открито от председателя на Дружеството на художниците Илиян Урумов. Изложбата уважи и зам. кметът на община Сливен Стоян Марков. „Известно ми е, че Василен Васевски е повлиян в своите творби от източната философия. Във всяка една картина има тънка загадъчност и човек вижда продължението й в своите мисли“, заяви Марков.

„За мен е чест да бъда в Сливен и да направя изложба, посветена на моя баща“, каза от своя страна Василен Васевски и благодари на колеги и близки си за топлото посрещане. Той потвърди идеята си за изложба на сливенски художници в Чикаго.

Василен Васевски /54 г./ е завършил Националната художествена академия, автор е на белетристични книги, сътрудничи като журналист на български медии в Чикаго. Макар и зад граница, оказва подкрепа на различни обществени каузи в родния си град. Сред тях е и дарението от комитета „Сливенци в Чикаго – за Сливен“, което бе направено за възстановяването на паметника на Шести артилерийски полк.

 

Снимки

izl-2izl-3izl-4izl-5izl-6izl-7izl-8