Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.07.2023 г.

11 юли 2023 10:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 382
На ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 10.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 11.07.2023 Г.

 

В днешния ден на територията на ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол. Акциите се провеждат в различен часови диапазон по главни и второстепенни пътища в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. На подбалканския път тече широкообхватен контрол, насочен главно към проверката на товарни автомобили и автобуси с участието на представители на Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и Агенция митници. Водачите са проверяват за употреба на алкохол, правоспособност, редовни документи, техническа изправност на превозните средства, превозни документи и спазване времето за почивки на товарните автомобил и автобусите и други нарушения на ЗДвП. До 09,30 часа общо са проверени 270 МПС и са констатирани малко над 50 нарушения.

 

Нова Загора: Полицейски служители са хванали мъж с крадени вещи и инструменти. Вчера, около 13,00 часа, на пътя между град Нова Загора и село Езеро, екип на Териториална полиция към РУ-Нова Загора, извършващ обход в малките населени места, е забелязал мъж, който бута детска тротинетка, на която е закрепен чувал. При извършената проверка се установява, че в чувала има вещи- ел. циркуляр, ъглошлайф, различни кабели и детски играчки, обект на кражба от частен имот в село Богданово. Мъжът е криминално проявен на 49 години от град Нова Загора. Задържане е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

38-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от пътни полицаи в село Млекарево по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: 55-годишен мъж, водач на лек автомобил „Рено“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 10 юли в село Желю войвода от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Снимки

На ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол