Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Атлетите на Сливен с титли и медали от Националния шампионат

10 юли 2023 10:52, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 година, брой четения: 283
111

Сребърен медал заслужи спринтьорът Христо Илиев от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново. Атлетът от Сливен финишира с второ време в бягането на 100 метра като записа резултат във финала от 10.75 сек…

На сливенски адрес и за СКЛА „Михаил Желев“ бронз донесе Калоян Айранов в скока на дължина с 6.98 м. В същата дисциплина сребърния медал отиде при подготвящия се в Сливен, но състезаващ се за „Славия“ Мартин Точев с резултат от 7.03 м.

На шампионата при 16-годишните Петър Тодоров /СКЛА „Михаил Желев – Сливен“/ се окичи с два златни медала. Той победи на диск с 46.74 метра и на гюле с 14.76 метра. В тази дисциплина втори се класира съотборникът му Стоян Христов с 12.29 метра, който в мятането на чук заслужи трето място с 43.67 метра.

При момичетата на гюле Симона Иванова е с титлата при резултат 10.52 метра, а на копие при момчетата златното отличие бе за Василен Енчев с 46.84 метра.

В скока на дължина сребърните медали са за двамата представители на сливенската школа - Карина Цончева с 5.52 м при момичетата и Стилиян Орлинов с 6.32 м при момчетата.

За подготовката на шампионите и медалистите от Сливен се грижат наставниците им Валентина Желязкова, Красимир Аргиров и Атанас Иванов.

От този сезон Христо Илиев тренира по методиката на Валя Демирева „Атлетик“ /София/ и наставничеството на Богдан Славов, след като треньорът му Стефан Станев си отиде от този свят.

Източник:SlivenSport