Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колела

17 юли 2023 09:11, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 447
Мелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колела

Мотосъборът „Кипилово“ 2023 за седма година доказа, че е един от най-добрите събори правени в България. Той събра от 13 до 16 юли на поляната в местността „Сайганица“ хиляди почитатели на машините на две колела и „разтърси“ кипиловския балкан с микс от мелодии, които продължиха до ранните часове на днешния ден.

 

Малко преди вечерните концерти и забавления кметът на Община Котел се включи като поздрави присъстващите.

 

“Добре дошли на това историческо място за България, м. „Сайганица“. Преди осем години с Иван Тодоров от мотоклуб „Лястовица 33“ решихме да направим този събор. Това е негово седмо издание и досега е имал само едно прекъсване поради пандемията. Мястото на събора не е случайно. Тук преди повече от две хилядолетия отново са ходели свободни хора. Тук има енергия, която зарежда и затова нещата се получават винаги добре. Пожелавам приятно прекарване на всички и много незабравими усещания”, каза Коста Каранашев.

 

Вечерната концертна програма започна с изпълненията на дамите от дует „Перфект“ и продължи с ансамбъл „Еподай“, които представиха по брилянтен начин магията на българския фолклор. Финалът на вечерта бе сложен от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, а концертът беше първи за Стефан и бандата му на тази сцена. От нея се чуха песните: "По-полека", "Холивуд", "Тази песен не е за любов", "Фойерверк", „Голяма работа“, „Обичам те, мила“ и други. Точно в полунощ, концертът секна за минути, в които мотористите от цяла България, почетоха паметта на загиналите си колеги, след което продължи с пълна сила.

 

И тази година организаторите се бяха постарали да зарадват гостите на мотосъбора с богата програма за деца и възрастни. За доброто настроение на присъстващите по традиция се грижеше водещият Теодор Койчинов, а на поляната в м. „Сайганица“, имаше нестинарски танци, игри, шоу програми за възрастни и кулинарни изкушения.

Източник: nabludatel.bg

Снимки

Мелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колелаМелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колела